12 Mart 2010 Cuma

MUTLU YILLAR EFE



Geçtiğimiz hafta oğlum Yusuf Efe'nin 3. doğumgünü kutladık. Kendisi bilindiği üzere büyük bir ELMO hayranı bu yüzden bu doğumgünümüzün temeasıda ELMO oldu.

10 Mart 2007 da aramıza katılan küçük canavar için Salı akşamından pasta hazırlıklarına başladık aslında aklımda olan sürekli alışveriş yaptığım Pastanemden ELMO nun resmini verip minik bir pasta yaptırmaktı sonra ne kadar basit bir yüzü olduğunu düşünüce kendim yapmaya karar verdim.



Malzemeler.

-1 Paket kedi dili bisküvi
-400 gr süt yaklaşık (2,5 bardak )
- Hazır pasta kreması ( Aslında sürekli kendim yaparım ama bu sefer hiç vaktim yoktu )
- Kakao
- Şeker hamuru (beyaz )
- Gıda boyası kırmızı
- Portakal ( sadece kabuğu süs için )
- Damla çikolata
- Nişasta

Hazırlanışı
Büyük bir kasenin içine streç serin ( daha sonra pastanızı ters-yüz etmek için çok işinize yarayacak )
Soğuk süt ve pasta kremasını derin bi kapta iyice çırpın.
Kedi dili bisküvilerini süte batırarak bir sıra kaseye döşeyin içine bir kat krema sürün ve damla çikolataları gezdirin aynı şekilde bir kat daha kedi dili ve krema en son kata tekrar kedi dili döşeyip yumuşayan malzemelerin üstüne folya kapatıp elimizle bastırıp kahsenin şeklini almasını sağlayalım ve 5-10 dk buzluğa koyalım.
Buraya kadar herşey gayet basit esas pasta süslememiz epey uğraştırıyor..
Şeker hamurumuza kırmızı gıda boyamızı katıp açmaya başlayalım.
*** püf noktası bir avuç nişastayı kolay açılması için zemine serpelim ve o şekilde açalım
hamurumuz pastayı kapatacak boyuta gelince dolaptan çıkardığımız pastamıza gözelce kaplayalım yüzümüz hazır..

Gözleride beyaz şeker hamurunu yuvarlayıp içinede kakao ile karıştırıp yuvarladığımız noktaları koyalım Ağız içinde kakao dan yardım alalım onuda merdane ile ince açıp ağız şeklinde keserek monte edelim En son porakal kabuğundan burnumuzu yerleştirelim.
( Asıl sorun burun oldu çünkü turuncı gıda boyamız yoktu önce kayısıdan yaptım sonra içime sinmedi portakal kabunu şekillendirip koydum...)
Ve pastamız bitmişti.



Ancak bu pasta kime aitti ne içindi üzerine krema ile yazımı yazsam yada gene şeker hamuru ile 3 mü yazsam dedim epey uğraştım ama çok acemi olduğum için harfler o kadar eğri büğrü olduki her seferinde vazgeçtim ve aklıma birden başka bir fikir geldi İŞTE.


Çocukların şekilli cetveli imdadıma yetişiverdi çokda güzel oldu yoksa bu şekilde düzgün harfler çıkarmam mümkün olmayacaktı.

VE İŞTE PASTAMIZ..

Akşam olunca Efe ile birlikte odamızı ELmo resimleri ile süslemeye başladık.
Ancak Efe için esas sürpriz pastayı gördüğü andı sürekli Elmolu pastam diye çığlıklar attı.O kadar mutluydu ki...Evet İYİKİ DOĞDUM CANIM OĞLUM NİCE MUTLU YILLARA

2 yorum: