29 Mart 2010 Pazartesi

YARIŞ YOLU



Malum 2 erkek canavara sahibim ikisi de arabalara meraklı.Öncelikle bu fikri 10marifet deki bu yazıda görmüştüm ve neden bizimkilerinde olmasın diye başladım.
Önce küçük bir paspas yapmak istedim çünkü uzun vakit alan elimde oyalanan işleri sevmiyorum hemen bitmeli ve sonucu görmeliyim.

Ama hiç de öyle olmadı bu çalışmaya 25 zincirle ve yeşil çetik ipiyle başladım paspas beklediğimden daha büyük olunca malzeme sıkıntısıyla karşılaştım.Önce yeşil ipim bitti neyse ki aldığım yer yakındı ve elinde vardı 100 gr lık daha aldım. Yeşil alanla yarış yolunun ayırımda çim örgüsü olması gerekiyordu ne kadar denediysem ki biryudumhobi nin ayrıntılı çalışmasını da inceledim o çimleri beceremedim bende sakallı iple oradaki hareketliliği yakalamaya çalıştım...

Araba yoluna devam ederken 2 adet 100 gr lık siyah ipim de beklemediğim şekilde yetmedi ve bu sefer siyah ip arayışına girdik.neyse oda uzun sürmedi yola devam ettik... 8 sıra siyahla yolu geçtikten sonra 9. sırada beyazlarla yolun şeritlerini yaptım.
Ve tekrar 8 sıra siyahla devam ettim


Ve sona geldiğimizde asıl sürpriz yeşil sakallı ipteydi paspas o kadar büyük olmuştu ki son sıraya sadece 15-20 cm kala ipim bitti ve malesef tüm aramalara rağmen bu ipi bulamadım.


Malesef tüm son sıra söküldü. Sakallı ipin sökülmesi ne kadar zormuş meğer epey uğraştırdı beni diyebilirim.. Gene sakallı ama daha koyu bir yeşil ip alındı.. Yeni ip çok rahat kısa tüylü ve güzel durmuştu keşke ortadaki ayrımı da bu iple yapsaydım diye düşündüm..



Ve sonuç odamızın yeni aksesuarı kullanıma başlandı bile..
Yani beni çok uğraştırdı bu yarış yolu ama umarım benim canavarları oyalar.

3 yorum:

  1. Canım arkadaşım teşekkürler şimdi sıra bunun üzerinde oynanacak arabalara geldi. :) :) :)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık çok güzel olmuş.bende bu modelden 10 marifette görmüştüm.Yapılacaklar arasında var ama daha yapamadım.Kısmet önümüzdeki kışa:))

    YanıtlaSil