21 Nisan 2010 Çarşamba

FİNCANDA KEK




Evet örgü işlerine ara verdik. Daha doğrusu projeler birikti ama yapacak zaman yok bu arada bloğum boş kalmasın eee hamarat olmak zor iş vesselam her işe el atmak lazım bende denediğim ve hoşuma giden tarifleri paylaşayım dedim. Bu seferki tarif Fincanda Kek
Bu kek kısıtlı imkanlar için yaratılmış gibi diyelim kek kalıbınız yok fırında arıza yaptı ama bizim evdeki gibi tatlı canavarlarınız var işte o zaman hemen verdiğim tarifi yapmaya başlayın.


Malzemeler
• 3 yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı süt
• 3 yemek kaşığı kakao
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya 2.5 su bardağı un

Hazırlanışı
Yumurtalar ve şekeri bir kapta güzelce çırpın.
Bu karışıma süt, un, vanilya, kakao ve kabartma tozunu ekleyip bu sefer el çırpıcısı kullanarak güzelce karıştırın
Kahve fincanından biraz daha büyük fincanlarınızı margarin yada tereyağ ile güzelce yağlayın ve bu karışımı yarısına gelecek şekilde doldurun.
***Püf noktası fincanları yağlamak pişen kekleri fincanlardan kolay çıkartılması için çok önemli


Çok derin olmayan hani pilav tenceresi denilenlerden bir tencereye fincanları düzgün bir şekilde yerleştirin fincanların yarısına gelecek kadar ılık su ile doldurun
Tencerenin üzerini aşağıya sarkmayacak büyüklükte bir temiz bir havlu yada mutfak bezi ile kapatın. kapağını sıkıca kapatın.
Tencerenin içindeki su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve hiç açmadan 20-25 dakika pişirin.
Ocağın altını kapattıktan sonra yine kapağı hiç açmadan 10-15 dakika daha bekletin.
Kapağımız açtığımızda karşınıza şu görüntü çıkacak bu benim yaptığım keklerin görüntüsü bunun daha hoş görünenleri de var tabi…




                                                        Bu bizim keklerimizin görüntüsü





    Bu da sade bir kek görüntüsü



Daha sonra fincanları ters çevirerek pişmiş keklerimiz çıkartabiliriz.En zor aşama budur keklerin yapışmaması için fincanlarımızı yağladıysak işimiz kolay Ayrıca önemli püf noktalarından biride kek hamurunun fincanların yarısına kadar doldurulması..İlk denemelerimde bunu ayarlayamadığım için hamurlar fincandan suyun içine taşmış ve kötü olmuştu.
Biz üstüne Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yaptık.Aslında parmaklardan anlaşıldığı üzere servis yapmayı bile bekleyemedik.



                                           Ama bakın neler yapmışlar bu fincan keklerle…




Bu güzel resimler alıntıdır.

3 yorum:

  1. ay bende çok yapıyorum canım bunu harika oluyoo...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor..Bu tarifteki malzemeyle kaç fincan kek çıkıyor.

    YanıtlaSil
  3. Fincanların büyüklüğüne bağlı canım mesela ben ilk yaptğımıda 6 orta boy fincan 1 tanede küçük kahva fincanı çıkardım ama malzeme falza geldi taştı tahmin ediyorumki 12 kahve fincanı rahat çıkar.

    YanıtlaSil